Transporter & Leveranser till Sverige, så fungerar det (Swedish)

RSS
Transporter & Leveranser till Sverige, så fungerar det (Swedish)

När det gäller beställningar och köp av växter upp till Sverige, så går det givetvis att utföra detta närsomhelst på året, men våra ordinarie transporter sker från och med början av April och sedan löpande under vår/sommarsäsongen. 

Detta givetvis på grund av Skandinaviens olika årstider och att det ej är optimalt att frakta dessa växter under senhöst/vinterperiod. Vid speciella fall och vid särskilda önskemål, så kan vi givetvis erbjuda leveranser till Sverige även "off season" och då med alternativa transportlösningar. Om detta önskas, så är det bara att kontakta oss, så finner vi en bra lösning. Men som sagt, den bästa lösningen är trots allt att era växter kommer er tillhanda under våren, då det är lättast att aklimatisera in dessa typer av växter till ett fortsatt liv i Sverige under just vår & sommar-halvåret.

Vad händer då, efter att ni lagt er beställning och erlagt betalning?

Jo ni får först och främst en bekräftelse på er beställning och köp, med efterföljande kvitto direkt på er mail. Därefter går vi direkt ut på våra plantager och reserverar de växter ni lagt order på, med ert namn och ordernummer. Era växter står då fortsättningsvis kvar hos oss, där vi sköter om dom och ger dom full omsorg, i ett av världens bästa klimat, med ca 330 soldagar per år. Beroende på aktuell tidpunkt för er beställning, så står era växter tryggt å säkert hos oss, fram till leveranserna upp till Sverige börjar rulla (i April månad). Vi lastar alla beställningar i tur och ordning på temperaturkontrollerade långtradare, som kör direkt från våra plantager i Elche upp till Sverige, helt utan omlastningar eller någon form av mellanhand. Lägger man sin beställning i god tid, så säkerställer man samtidigt att era växter lastas redan på den första långtradaren vi lastar för kommande säsong.

Vart i Sverige hamnar växterna och hur får man dom till sitt hem/önskad plats?

Då det är helt omöjligt för oss att vara helt "rikstäckande" över hela Sverige och att själva kunna leverera till exempelvis en enstaka kund i ett litet samhälle mitt inne i de småländska skogarna, alternativt till en kund uppe i norrländska fjällen, så kommer vi arbeta efter lösningen "leveranspunkter". Med "leveranspunkter" menar vi att våra långtradare lastas av på olika lämpliga platser i Skåne, Göteborg och Stockholm. Folk i och runt dessa regioner kommer då enkelt att kunna hämta sina växter, genom att bara visa upp sitt kvitto på betalning och att uppge sitt namn. Vi på Asejar Viveros kommer givetvis själva vara på plats i Sverige under denna period, för att säkerställa att alla kunder får sina växter på bästa sätt. Vi kommer också kunna leverera era växter längs Sveriges större "Europavägar", det vill säga E6:an från Trelleborg/Malmö, upp till Göteborg, E4:an från Helsingborg, upp till Stockholm/Uppsala (via Ljungby, Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje).

Vi räknar även med att kunna erbjuda leveranser längs E22:an (via Söderköping, Västervik, Oskarshamn, Kalmar/Öland). När ni beställt och betalat för era växter, så är det givetvis vårt ansvar att ni också får era växter på ett smidigt sätt, men vi kommer i många fall behöva er lilla hjälp, just för att detta ska bli så bra som möjligt och det är framförallt ni som har möjligheter till att själva kunna möta upp oss och hämta era växter på någon av våra "leveranspunkter", för att köra hem era växter den sista lilla biten. Vi hoppas på er förståelse i detta fall och detta hjälper oss enormt mycket, i samband med denna hektiska och intensiva period. Ni som absolut inte har en egen möjlighet att ta er till dessa "leveranspunkter" och då ni kanske beställt växter/träd i större storlekar (som kräver större skåpbilar/lastbilar), ja då ser vi till att finna en bra lösning helt enkelt. Vi kommer hela tiden finnas för er hjälp helt enkelt.

Hursomhelst så kommer vi lägga full kraft på att kunna förse er och den Svenska marknaden med fina växter, direkt från våra soliga plantager på Costa Blanca, Spanien. Samtliga kunder kommer förses med tydlig information och aktuell status gällande era växter/leveranser.

Next Post

 • Asejar Viveros
Comments 2
 • Viverium
  Viverium

  Dear friend,

  all our citrus trees and fruit trees are completely suitable to eat. Plus they are very health and tasty varieties.

  Regarding transport costs: you can add the products to the cart and calculate shipping costs introducing you zip code.

  Kind regards,

 • CHarlotte NOrdqvist
  CHarlotte NOrdqvist

  Citrusträden, är de besprutade så att citronerna ej bör flrtäras, eller är det fritt fram att äta? Hittar inte vad frakten upp till Stockholm skulle gå på flr ett citronträd 50€.
  Mvh

Leave a comment
Your Name:*
Email Address:*
Message: *
* Required Fields