Viverium & Asejar Viveros presenterar vår senaste idé, nämligen "Gör Det Själv"

RSS
Viverium & Asejar Viveros presenterar vår senaste idé, nämligen "Gör Det Själv"

Hela konceptet och vår tanke är väldigt enkel å smidig. Ni väljer växt/träd (bland annat citrus, dvärgpalmer, olivträd, fikonträd), i önskad storlek. Därefter väljer ni färg på våra dekorativa krukor (vita, ljusgrå, eller antracitgrå). Ni väljer också om ni själva önskar att plantera den/de beställda växten/växterna på plats hos er (väljer ni detta, så levereras både jord, vit dekorsten och näring, dessutom förses ni med tydliga instruktioner, som steg för steg visar hur ni enkelt gör). Ni kan också välja att få allt levererat färdigplanterat, det vill säga att vi omplanterar växten/växterna åt er, här på vår plantskola, därefter levererar vi till ert hem. Oavsett vilket av dessa två alternativ ni väljer, så ser vi till att noga välja ut fina växter åt er, direkt från våra plantager här i Elche.

Ni kommer att få återkoppling med tydliga bilder på just den/de växt/växterna vi valt ut, för att ni ska kunna godkänna allt, INNAN vi levererar till er (Vi levererar aldrig innan att ha fått godkännande av er). Transport/leverans kommer att ske på halvpall, alternativt helpall (beroende på storlek växt & kruka). Tanken med att "Gör Det Själv", är att väldigt många tycker om att plantera och att själva vara involverade i växternas värld, men samtidigt är många lite osäkra på hur man bäst planterar och utför allt på ett riktigt sätt, för växternas fortsatta välmående.

Detta vill vi självklart lära ut på bästa sätt och förse er med tydliga instruktioner som sagt. Det ska vara både enkelt och roligt att själva få skapa sin trivsamma miljö, med hjälp av härliga å dekorativa växter. Både text (svenska, engelska), bilder som tar er igenom steg för steg, även en video som tydligt visar hur ni planterar, kommer vi att lägga upp på vår nya sida Viverium (viveriumonline.com). Här har vi en väldigt bra och smidig helhetslösning, när det gäller både vackra och lämpade växter/träd i krukor, direkt för er terrass, vid poolen, vid entrén, eller någon annanstans i er trädgård. Oavsett om ni har bil eller ej, så slipper ni med hjälp av denna lösning att åka runt å själva leta upp och köpa allt, för att sedan transportera växter, krukor, jord, dekorsten och näring till ert hem....vi hjälper er med allt och givetvis till den rätta kvalitén. Välkomna till nya Viverium, webbsidan där nya idéer och projekt skapas! Med vänliga hälsningar Team Asejar Viveros.

Omplantering av växter och träd i kruka (steg för steg)

Att tänka på till att börja med: Vi rekommenderar starkt att man satsar på de typer/sorter av växter eller träd, som är mer lämpade till att ha i krukor, det vill säga exempelvis långsamt växande växter. Det finns framförallt två typer av både vackra och lättskötta "dvärgpalmer" som vi varmt vill rekommendera. Dels palmen Cycas Revoluta (känd som sagopalm eller japansk kottepalm). Denna trevliga och mycket dekorativa palm kräver dessutom betydligt mindre bevattning, än många andra alternativa växter. Det andra alternativet är palmen Chamaerops Humilis (känd som europeisk dvärgpalm). Även denna palm är väldigt vacker och dekorativ. Gemensamt för dessa två sorters palmer, är att de är väldigt långsamt växande och blir aldrig högre än några meter (detta efter mycket lång tid ska sägas). Det finns exemplar av Cycas Revoluta, som är 4-5 meter höga, med en ålder på över 250 år (så då kan ni tänka er den mycket långsamma tillväxten). Sorter utav kaktusar och sukulenter är givetvis ett alternativ, då man har begränsad möjligthet till bevattning och vill ha växter som är väldigt lättskötta. En snygg stilren kaktus med lite höjd, är ju aldrig fel att ha i en större och snygg kruka, men då ska man samtidigt veta att de flesta kaktusar är taggiga och bör ej placeras på platser där små barn springer runt och leker (säkerhetsrisk). Olivträd i olika former är alltid vackra och även mycket populära. Olivträd är starka och kan leva ett långt liv i kruka, med rätt förutsättningar. När vi pratar fruktbärande träd, så är fikonträd, granatäppelträd, aprikos, japansk mispel "nispero", druvstockar och i vissa fall även persika trevliga och lämpliga alternativ att plantera i större krukor. Citrusträd är givetvis otroligt populära och mångas absoluta favorit. Dessa träd går att plantera i krukor, men man bör veta att citrusträd är enormt näringskrävande, framförallt när det gäller järn & zink. Därför är det viktigt att man skapar optimala förutsättning för sina citrusträd, i form av en större kruka, med näringsrik jord, frekvent tillförsel av en bra citrusnäring och löpande jämn bevattning. Just att använda sig av en bra jord och bra näring när man planterar/omplanterar, ja det vill vi starkt rekommendera till ALLA växter. Det är självklart också viktigt att använda sig av en rymlig kruka, för att växternas/trädens rotsystem ska kunna utvecklas på ett bra sätt.

Previous Post Next Post

  • Asejar Viveros
Comments 0
Leave a comment
Your Name:*
Email Address:*
Message: *
* Required Fields